fbpx

Definitieve ontharing

Ben je het beu om te waxen of te scheren?
Gedaan met stoppels, ingegroeide haren en irritatie na het scheren.


Je kan vanaf nu voor altijd afrekenen met ongewenste haargroei, ingegroeide haren en irritatie na het scheren. Na een succesvolle behandelkuur geniet u van het comfort om u niet meer te hoeven scheren of waxen.

Hieronder vind je een korte beschrijving, wat info over de behandeltijd en tenslotte een reeks veel gestelde vragen of FAQs. Mocht je nog verdere vragen hebben of informatie wensen, aarzel dan niet om contact op te nemen door me te bellen of een e-mail te sturen.

Beschrijving

Met deze unieke en succesvolle behandelmethode kunnen we sneller, comfortabeler, effectiever werken. En op termijn is deze aanpak goedkoper dan harsen, scheren of elke andere vorm van epileren.
Er zijn gemiddeld 8 – 10 behandelingen nodig met tussenpozen van circa 6 tot 12 weken om een haarreductie tot 90% te realiseren.

Behandeltijd

Gemiddelde behandeltijd per zone:
Bikinilijn: 5 minuten
Oksels: 5 minuten
Volledige rug: 20 minuten

Geniet nu van de 5 + 1 gratis behandeling bij Cindi Kuur

Boek nu je intake sessie in mijn online agenda zodat we de zones kunnen bespreken die jij haarvrij wil.

Een unieke en succesvolle behandelmethode:

– snel, veilig en uiterst efficiënt

– internationaal bewezen kwaliteit

– gecertificeerde partner

Er is al een behandeling vanaf 35€

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je alvast de FAQ met antwoorden op enkele vragen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor is de behandeltijd veel korter dan met andere IPL methoden. Oksels zijn in 5 minuten klaar.

Kan iedereen behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

Is de behandeling pijnlijk?

Bij IPL, als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen. Bij SHR is het energieniveau lager waardoor de klant minder voelt.

Hoe weet je of de behandeling geholpen heeft?

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. Je zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft en dat het resultaat zichtbaar wordt. Na enkele behandeling ziet men vaak een ‘zebra patroon’ ontstaan van gebieden waar nog haren groeien en waar deze vernietigd zijn.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 á 10 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Hoe belangrijk is de periode tussen de behandelingen?

U dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld i.v.m. de haargroeicycli.

Mag men van tevoren waxen, epileren, harsen of een ontharingscrème gebruiken?

Waxen, epileren, harsen en een ontharingscrème gebruiken mogen allen niet gedurende de gehele behandelkuur. Dit mag tevens niet vlak voor de start van de behandelkuur, hier dient minimaal 6 weken tussen te zitten alvorens u start met de IPL behandelingen.

Scheren mag uiteraard wel en u dient zich ook, liefst 24-48 uur, voor de behandeling te scheren.

Wat zou een reden kunnen zijn dat de behandeling niet aanslaat?

• Te vroeg beginnen met de behandelingen nadat een wax, hars of epileer behandeling heeft plaatsgevonden.
• Blonde, grijze of rode haartjes. Blonde haren kunnen vaak niet behandeld worden, omdat voor de geleiding van licht pigment noodzakelijk is. Blonde, grijze of rode haren bevatten veelal nauwelijks tot geen pigment waardoor er ook geen warmtegeleiding plaats kan vinden.
• Een stoornis in het endocriene stelsel (veel mannelijke hormonen of overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen actief waren).
• Verkeerde periodieken tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Het lichaam maakt haartjes aan in een bepaald ritme van verschillende groeicycli. Daarom is het van groot belang dat, tijdens de behandelkuur, de juiste periodiek gehandhaafd wordt.
• Een op het systeem te laag ingesteld energieniveau. Bij de behandelingen is het belangrijk om altijd op een, voor de klant zo hoog mogelijk, energieniveau te werken. Hierdoor worden zo veel mogelijk haartjes vernietigd (Let op: de klant mag geen hitte voelen maar een prikkel).

Kan ik ook minderjarigen behandelen tegen overmatige haargroei?

Dit hangt af van het al dan niet volgroeid zijn wat betreft het endocriene stelsel (hormonaal). Dit is individueel te bekijken en bovendien altijd alleen met toestemming van de ouders of voogd en in overleg met een arts of behandelend specialist.